Протест в Първенец на улицата, на която вчера джип уби дете и рани майка му. Хората в ромската махала на селото искат доживотен затвор за шофьора. По думите им това не е първото му провинение. Инцидентът стана в сряда сутринта, когато детето отивало на училище, придружавано от майка си. Докато вървели по тротоара, били връхлетени от джип. Малката Ангелина е починала на място, а майка й е пострадала. Кметът на селото Георги Стаменов каза за БНТ, че ще поискат маркировка и легнал полицай на опасното място.

Първенец, Родопи

Георги Стаменов - кмет на Първенец: В докладната, която ще изпратя на Общината, ще поискаме легнали полицаи, пътна маркировка, пешеходни пътеки и отпускане на средства за направата на тротоари. Би трябвало Общината да има пари. Проблемът е, че се бави направата на проекта.

- свидетели: Нищо не може да се направи. Няма оправия на този свят.

Хората от Първенец разказаха още, че не за първи път този шофьор е имал инциденти в Първенец и според тях нищо няма да се направи.

Майката на момиченцето вече е изписана.

На мястото, където стана катастрофата, има знак за ограничение на скоростта, а преди години е била поставена гумена изкуствена неравност, но снегорините са я разкъсали. Още преди няколко години специалисти от КАТ са определили местата за обезопасяване на участъка, но за да се поставят изкуствени неравности и пешеходни пътеки, трябва да има проект, а такъв все още не е изготвен, каза кметът.

11-годишно дете загина, пометено от джип в село Първенец

11-годишно дете загина, пометено от джип в село Първенец

11-годишно дете загина при катастрофа рано тази сутрин в пловдивското село Първенец. Момиченцето е починало на място, след като е пометено от джип. По...

Обсъждат на брифинг в МВР инцидентите на пешеходни пътеки

Обсъждат на брифинг в МВР инцидентите на пешеходни пътеки

Убийствата на пътя и най вече тези на пешеходни пътеки ще са тема на брифинг в Министерството на вътрешните работи. Ще участват главният прокурор Сот...