НОВИНИ

Остава неясно​ финансирането на сделката с ЧЕЗ

Финансирането на сделката с ЧЕЗ остава неясно. В опит да изясни фактите около продажбата на ЧЕЗ, заседава временната парламентарна комисия. В нея участват представители на спецслужбите.Вижте прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков
18:10, 27.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Жельо Бойчев, председателят на Временната комисия за ЧЕЗ: Следващото заседание на комисията е във вторник. Ще изпратя писмо до министър-председателя Борисов с покана за участие в Комисията с оглед на декларираното от него намерение за участие на българското правителство в тази сделка.

Да информира членовете на комисията какви са аргументите, довели до това решение и по какъв начин евентуално ще бъде реализирано участието на държавата в тази сделка. Като втора точка сме предвидили изслушване на КЕВР. Миналата седмица изпратих писмо до Иван Иванов с искане за цялостна информация относно извършените регулаторни проверки в дружества на ЧЕЗ в България, издадените констатирани нарушения и наказателни постановления, както и процедурата по отнемане на лиценз на едно от дружествата на ЧЕЗ, заяви Бойчев и отбеляза, че ролята на регулатора също е много коментирана в тази сделка и очаква доста въпроси към него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До момента: 26 държави експулсират 143-ма руски дипломати
До момента: 26 държави експулсират 143-ма руски дипломати
БСП иска да се оповести стенограмата от срещата между Борисов и Ердоган
БСП иска да се оповести стенограмата от срещата между Борисов и Ердоган