НОВИНИ

Остава препоръката за ползване на питейната вода в Хасково само за битови нужди

Остава препоръката за ползване на питейната вода в Хасково само за хигиенно-битови нужди, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/.

остава препоръката ползване питейната вода хасково битови нужди
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 04.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, министърът на околната среда и водите Ирина Костова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов са приели доклад на междуведомствената работна група с резултатите от последните анализи на питейната вода в Хасково и ще го предадат на приемниците си в редовното правителство.

Към момента, след предприетите мерки и реорганизация на водоподаването в града, показателите за съдържанието на естествен уран при краен потребител са в границата на нормата съгласно изискванията на Наредба 9 за качествата на водата, предназначена за питейно-битови цели. Резултатите от изследването на общата алфа активност показват превишения на контролните нива. Предприети са действия за установяване на причината за повишената алфа активност, като се изследват проби от питейна вода за радионуклиди. Резултатите от тези изследвания ще позволят окончателната оценка на риска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха още снаряди в пловдивския район „Тракия”
Откриха още снаряди в пловдивския район „Тракия”
Румен Радев: Надявам се да има приемственост
Румен Радев: Надявам се да има приемственост