Състоянието на пострадалите при трагедията в Своге остава тежко, съобщиха за "Хоризонт" от болниците, в които са настанени ранените. Сред тях е и шофьорът на катастрофиралия автобус. Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа, станала снощи край Своге, при която загинаха 16 души, а 18 са ранени.

© БТА

Проверка по случая прави и транспортното министерство. Резултатите от нея ще бъдат представени на прокуратурата.

След обяд в МВР започва съвещание с представители на всички институции, имащи отношение по проблема с пътната безопасност, на което ще се обсъдят известните досега факти и обстоятелства около тежкия инцидент.

Държавни институции и прокуратура се събират заради трагедията край Своге

Държавни институции и прокуратура се събират заради трагедията край Своге

Представители на институциите се събират днес в МВР, за да обсъдят известните досега факти и обстоятелства за тежкия пътен инцидент от снощи край Свог...

Говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска категорично отрече информацията, че линейките са закъснели. По думите ѝ първият екип е пристигнал на мястото на катастрофата на 30-ата минута, съобщи БНР.

"Първата е пристигнала точно на 30-тата минута. За последната вече не мога да кажа, нямам тази информация пред мен в момента, но пак казвам: това е път. Няма никакви над 55 минути, над 50 минути и така нататък. Бяха мобилизирани линейките на Драгоман, на Костенец, и разбира се, от София-град. Това са 15 линейки, което е огромен ресурс за нашия капацитет, които бяха концентрирани на място, работиха през цялото време. Нощната смяна също пое".

Пътят София - Своге - Мездра, на който се случи вчерашната автобусна катастрофата, е компрометиран и опасен. Това са констатирали експерти от Института за пътна безопасност в свое становище, публикувано преди дни. В интервю за "Хоризонт" Богдан Милчев от Института обясни:

"Констатациите са, че този път, въпреки ремонта, не е почистен. Има камъни, има дървета по него, има паднали огради, има липса на знаци, има предпазни съоръжения, които са повредени. Целият този път е компрометиран и опасен".


В манастира „Седемте престола“ ще отслужат панахида за загиналите край Своге

В манастира „Седемте престола“ ще отслужат панахида за загиналите край Своге

В манастира „Рождество Богородично“, известен като „Седемте престола“, ще бъде отслужена панахида за загиналите в тежката автобусна катастрофа край Св...

В манастира "Рождество Богородично", известен и като "Седемте престола", в понеделник ще бъде отслужена панахида за загиналите в катастрофата край Своге, които са се връщали от посещение в светата обител. С решение на правителството утре - 27 август е обявен за ден на национален траур.

МВР разкри горещ телефон за информация за пострадалите при инцидента край Своге

МВР разкри горещ телефон за информация за пострадалите при инцидента край Своге

„Горещ“ телефон за връзка на близките на пострадалите при тежкия пътен инцидент край Своге е отворен в ОДМВР-София, съобщиха от пресцентъра на МВР.На...