НОВИНИ

Остава в сила бедственото положение в Смолянско

Бедственото положение в община Смолян и днес остава в сила, но ситуацията постепенно се нормализира. Продължават преваляванията, но дъждът вече не е интензивен. Спаднали са нивата на реките. Аварийни екипи все още работят по разчистването на множеството свлачища, които се образуваха по различни пътища в Община Смолян. Няма нови сигнали за инциденти през нощта.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
11:48, 04.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Николай Мелемов - кмет на Смолян: След три дни валежи започнаха свлачища. Имаме две села, които са откъснати, нямаме достъп има и много по-малки свлачища. Селата Горово и Мугла засега са откъснати. Там е много сериозно положението. Пътят е прекъснат на двете места. Има огромни свлачища и не могат да бъдат решени за 1,2 дни. Хубавото е, че нямаме бедстващи хора, т.е които нямат вода, хляб или ток. Каквото е необходимо, ще го доставим, но просто трябва да възстановим пътя.

До края на деня се очаква да бъде отменено бедственото положение за град Смолян. То ще остане за селата Горово и Мугла, както и за още няколко по-малки населени места в района на Ардинското корито, където също има проблеми по пътищата край тях.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават съдбата на каталунския лидер Карлес Пучдемон
Решават съдбата на каталунския лидер Карлес Пучдемон
Временно спират водата в някои части на столицата утре
Временно спират водата в някои части на столицата утре