НОВИНИ

Остава частичното бедствено положение в общините Чепеларе и Девин

Остава усложнена ситуацията със свлачищата на пътищата за Мадан и Забърдо. Сериозна е и ситуацията в девинското село Осиково, където високи подпочвени води заплашват къщите. С повече информация - Галена Паскова

bnt avatar logo
от Галена Паскова
12:05, 02.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Спрян за движение за автомобили е пътят Асеновград - Смолян заради паднала скална маса и на двете платна на 4 км след Бачково, в посока Смолян. Има обходен маршрут по пътя Кричим- Девин. Обходният маршрут обаче също е неизползваем, тъй като близката река е преляла. До разчистването хората трябва да преустановят движението.

Въпреки че се очаква обстановката да се успокои, през изминалото денонощие валежи е имало и в селата в Девинско и в село Забърдо. Нова скална маса се е срутила преди село Забърдо и Чудните мостове и въпреки вчерашните действия по отстраняване на скалната маса, днес отново има такава. Дори част от преградните мрежи също са повалени, има и дървета на пътя.

Според жителите на село Осиково вчера е бил разчистен входа към селото, където има и свлачища. След проливния дъжд от снощи обаче в селото пак има наводнения и затрупан мост от скални късове и асфалт. По данни на кмета голяма част от улиците в селото са разрушени заради валежите. Част от къщите също са наводнени. Няма бедстващи хора. Има готовност, ако хората потърсят помощ, да бъдат настанени в кметството, където могат да нощуват.

Проблеми след проливните валежи има в цялата област.

Вижте във видеото какво каза областният управител на Смолян.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: Две трети от българите получават под средната заплата за страната
КНСБ: Две трети от българите получават под средната заплата за страната
Опасно високи температури в Испания
Опасно високи температури в Испания