НОВИНИ

Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж

Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж. При сблъсъци с жители на ромската махала в града снощи пострадаха петима полицаи. Служителите на реда са били нападнати с камъни по време на специализирана полицейска операция в квартала.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:10, 29.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Снощи в квартала започва специализирана полицейска операция за задържане на лице, което нападна полицай при незаконно състезание с каруци. След направените арести, група роми започнала да хвърля камъни по колоната полицейски автомобили. Ранени са петима жандармеристи.

Гл.комисар Георги Хаджиев: Някои членове на нашето общество отказват да спазват общоприетите правила и се чувстват недосегаеми на определени места и територии. Само ще кажа, че хипотезата недосегаемост и дума не може да става, защото полицията има и възможността и капацитета да влезе на всяко едно място и да задържи извършител на престъпление.

За да овладее напрежението, се наложило полицията да употреби физическа сила, органите на реда са възпроизвели и няколко предупредителни изстрела във въздуха.

- Какви са тези безобразия, ще влизат и ще бият... Ние не искаме такива насилия в нашите квартали! Какво като сме гето, какво като сме роми, ние също имаме права.
- Каски ще хвърчат - щом ще бият наред, ще хвърчат глави.

Арестувани за нападението са двама души. Един беше обявен за издирване, но днес се е предал. Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Въпреки това засилено полицейско присъствие в Мъглиж остава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По неофициална информация: Задържан е шефът на Агенцията за българите в чужбина
По неофициална информация: Задържан е шефът на Агенцията за българите в чужбина
ВМРО подкрепя действията на разследващите в Агенцията за българите в чужбина
ВМРО подкрепя действията на разследващите в Агенцията за българите в чужбина