Бургаският окръжен съд остави в ареста британският гражданин Оуен Уолкът, представял се с 53 различни самоличности, докато започне процедурата по екстрадирането му във Великобритания.

Бургас

Уолкът беше задържан в Бургас преди 5 дни с Европейска заповед за арест, заради въоръжен грабеж в английския град Лийдс през 2015 г.

В момента на задържането е бил без документи, а самоличността му е установена чрез експертна справка и изследване. В европейската заповед за арест се казва, че той се е представял и с още 8 различни имена. Оказва се че Оуен е живял през последните две години в Килифарево, област Велико Търново, заедно със жена си, също британски поданик.

В рамките на седем дни съдът трябва да насрочи производство за същинското разглеждане на европейската заповед за арест.

Деян Петров, прокурор: Опасен е, той е обвинен от британските съдебни власти, че е извършил въоръжен грабеж на стойност 140 хиляди паунда и за това престъпление се предвижда наказание доживотен затвор според закона в Англия.
Обявен за международно издирване британски гражданин е задържан в Бургас

Обявен за международно издирване британски гражданин е задържан в Бургас

41-годишен мъж, обявен за международно издирване с европейска заповед за арест от властите във Великобритания, е задържан вчера около 13:00 часа в ком...