Районният съд в Габрово остави за постоянно в ареста бащата, който вчера бутна от мост и уби 5-годишния си син. Прокуратурата днес поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение за 31-годишния Дилян Ботев. Пред магистратите мъжът отново направи пълни самопризнания и заяви, че няма да обжалва решението за постоянен арест.

31-годишният Дилян Ботев направил пълни самопризнания пред разследващите. Заявил, че убил 5-годишния си син, защото не можел да се грижи за него, след като майката напуснала общото им жилище.

Надежда Желева, административен ръководител на Окръжна прокуратура: Това е неговото обяснение, че не могъл да се справи с отглеждането на 5-годишното дете в рамките на 2 седмици и понеже не намерил друг изход, това изтъква като начин, по който е решил проблема със затрудненията си, звучи нелогично но го посочва като мотив.

Майката на детето, Поля Христова, живее на семейни начела с Дилян от 8 години. До този момент обаче не е подавала сигнали за домашно насилие.

Борислав Муеров - директор на ОДМВР- Габрово: На 27 юни съпругата му, която живее на семейни начала, е обявена от майката за издирване, Тя не е искала никой да знае къде се намира. единствено нейна приятелка е знаела местонахождението.

В съдебната зала днес Дилян Ботев отново призна за убийството на сина си. Междувременно близки на майката започнаха кампания за събиране на средства за погребението на момченцето.