Пловдивският окръжен съд остави в ареста 30-годишния Георги Петров, който е обвинен, че като длъжностно лице е заблудил колегите си и ощетил фирмата с 400 000 лева. Той бил служител в един от най-популярните сайтове в интернет за колективно пазаруване с отстъпки.

Пловдив

Георги Петров се яви пред съда с двама адвокати, за да обжалва наложената му от районен съд мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът каза, че подсъдимият трябва да остане в ареста, тъй като от разпитите на шестима свидетели-колеги на Петров, може да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил измамата. Като експерт маркетинг обвиняемият сключвал договори с клиентите, които ползвали сайта да рекламират услугите си от различни браншове.

След изтичане на съответната промоция негова колежка превеждала парите на фирмите, но подсъдимият я заблудил, че клиентите са сменили банковите си сметки и ѝ давал сметката на свой приятел. Така за една година успял да източи 400 000 лева. Адвокатите му смятат, че обвинението не е доказано и пред съда трябва да застанат още двама колеги на клиента им.

Самият Петров заяви, че е невинен и поиска домашен арест. Оказа се, че срещу него има друго висящо производство по което мярката му е парична гаранция от 3 000 лева. Съдът обаче реши, че има опасност Петров да извърши друго престъпление ако излезе на свобода и затова го остави в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.