НОВИНИ

Оставиха в ареста митничарите, обвинени за вземане на подкуп

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 6-ма от обвинените за взимането на подкупи митничари и гранични полицаи от свиленградската митница. 11 служители бяха задържани при специализирана акция в началото на месеца. На заседанието дойдоха трийсетина митничари, за да подкрепят задържаните си колеги. Те отказаха изявления пред медиите.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
14:39, 11.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Митничарите и граничните полицаи били уличени от анонимен свидетел - превозвач който многократно е минавал през пункта Капитан Андреево. Искани му били суми от 70 до 600 долара за по-бързо преминаване без митническа проверка:

Николай Божилов, Апелативна прокуратура - Пловдив
Поведението на всеки един от тях е било изключително нагло и изключително арогантно. Разказва че при всяко преминаване е искано в скобички лепта било то за митническите служители било то за граничните полицаи.

Получаването на подкупите било заснето от самият анонимен свидетел. Показания са дали и двама служители от ДАНС.Според председателят на пловдивския адвокатски съвет Стефан Левашки, който защитава част от задържаните, подкупите за граничните полицаи били 5-10 долара,а за митничарите до 500 долара.

Стефан Левашки, адвокат
Ще търсим по- лека мярка все пак подкупа и обвинението не е нещо ,което да не се е случвало досега, така че рядко има хора обвинени с подкуп,задържани с ефективна присъда особено за такива суми -300 - 400 долара. Малко пак парата е в свирката

От прокуратурата съобщиха, че все още се издирват двама от обвиняемите, които се укриват, а през следващата седмица ще бъдат представени веществени доказателства и записите от граничния пункт от които ще стане ясно кои служители са били на смяна по време на вземането на подкупите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режисьорът Кен Лоуч – за Брекзит и за ЕС днес
Режисьорът Кен Лоуч – за Брекзит и за ЕС днес
Край на сливането и отработването на почивните дни
Край на сливането и отработването на почивните дни