НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, който блъсна и уби балетист във Варна

Съдът остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, който блъсна и уби балетиста от варненската опера Мартин Чикалов. Мотивите за решението са тежестта на престъплението и възможността обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Инцидентът стана на 10 септември, а извършителят избяга. Ден по-късно се предаде в полицията, придружен от адвоката си.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
11:59, 14.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Обвиняемият Петър Здравков влезе в съдебната зала, криейки лицето си. Прокурорът по делото обяви, че според свидетелските показания, обвиняемият е карал със 70-80 километра в час. След като блъснал велосипедиста, Здравков се опитал да избяга с колата си, но бил засечен от други два автомобила. Обвиняемият никога не е имал шофьорска книжка и два пъти е бил санкциониран от Пътна полиция за това.

Галина Минчева, прокурор: Считам, че формата на вина е самонадеяност. От друга страна, след като си убеден, че имаш проблем със зрението, тръгваш да шофираш… почти през нощта, без очила.

Петър Здравков има две криминални регистрации - за увреждане на имущество и кражба. Единственото, което той каза пред съда, е, че съжалява. Все още няма резултат от изследването дали в деня на катастрофата обвиняемият е употребил алкохол или наркотици. На адвоката си Здравков обяснил, че избягал, защото се уплашил. Предал се на другия ден, защото не успял да се свържи с него. Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православната църква почита Кръстовден
Православната църква почита Кръстовден
Д-р Михаил Христов е новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация
Д-р Михаил Христов е новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация