НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, който застреля жена си

Софийският градски съд остави в ареста мъжа, който застреля съпругата си пред столично заведение. Мотивите - съществува опасност той да извърши ново престъпление. Обвиняемият Венцислав Василев поиска по-лека мярка "домашен арест", защото е болен от рак.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:51, 22.08.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Преди четири дни жената беше убита пред очите на най-добрата ѝ приятелка и много свидетели. В хода на разследването стана ясно, че жената е подала 2 жалби до прокуратурата и 2 до полицията, но без резултат. Само преди 2 месеца по подобен брутален начин беше убита 29-годишната студентка Виола. Тогава стана ясно, че срещу задържания Стефан Стефанов също е имало десетки сигнали в полицията, но без резултат. Случаят провокира проверка на четирима прокурори заради безхаберие.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият Венцислав Василев не е подготвял предварително показното убийство. Случайно видял жена си в заведението. Поискал да разговарят за двете им деца, които по думите му жена му не разрешавала да вижда.

Съпругата му обаче отказала да говорят и му казала, че той вече няма деца. Тогава мъжът извадил пистолета и я прострелял пет пъти. По думите му бил на половин метър от жена си и с действията си не е застрашил живота на останалите клиенти на заведението, сред които е имало и деца.

Пред съда обвиняемият заяви, че не се разкайва за стрелбата. Съжалявал единствено за разбитото семейство. Василев разказа, че от години издържал жена си и според него тя имала проблем с алкохола. Имали брак от 13 години, въпреки семейните проблеми отказвал да даде развод на съпругата си.

Според показания на свидетели Венцислав от години тормозел психически жена си и ѝ посягал. Въпреки че от 2 години не били заедно, той я дебнел постоянно и ѝ вдигал скандали, разказват приятели на убитата. Заканвал се, че ще я убие.

Заради постоянния тормоз преди 6 месеца на Венцислав било забранено от съда да приближава на 100 м жена си, но това не го спирало. Обвиняемият отрече тези твърдения и поиска домашен арест, тъй като се лекува от рак. Ако бъде признат за виновен наказанието, което може да получи Венцислав Василев е от 15 г. до доживотен затвор без замяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жител на село Кътина строи незаконен път върху речно корито
Жител на село Кътина строи незаконен път върху речно корито
Дипломатически скандал между Белград и Скопие
Дипломатически скандал между Белград и Скопие