Софийският градски съд остави в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които са обвинени за убийството на Йордан Атанасов и съпругата му Мариана.

Вижте и още във видеото.

Съдия Атанас Атанасов определи убийството като изключително дръзко и брутално, а Шляпашки и Нанчев като опасни и непредвидими. В съдебната зала стана ясно, че един етикет е бил първият ключ, насочил разследващите към извършителите на двойното убийство.

Останките от телата на двете жертви са били в 3 80-литрови бели бидони, произведени в Румъния, а всеки е бил със свой сериен номер. На един от бидоните обаче има етикет, по който разследващите се ориентират в кой магазин тези бидони са били продадени. Отиват в магазина, а там управителката разпознава и своя почерк в този етикет.

Чрез компютърната система става ясно, че бидоните са купени на 14 юли сутринта. От видеонаблюдението виждат, че двама мъже с автомобил са дошли да закупят тези бидони. По номера на автомобила установяват, че той е собственост на Пламен Шляпашки и тогава се насочват към двамата като заподозрени.

© БГНЕС