НОВИНИ

Оставиха в ареста собственика на кучетата убийци

Собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт 39-годишен мъж край село Владо Тричков, остава в ареста. Според съда има опасност Йордан Карагьозов да извърши ново престъпление. В съдебната зала собственикът на кучетата заяви, че съжалява за случилото се. Решението на Районния съд в Своге подлежи на обжалване.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:22, 10.06.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В съдебната зала обвиняемият Йордан Карагьозов заяви единствено, че трагедията е огромна и съжалява за случилото се. Според показанията на кмета на Владо Тричков Иван Николов, мъжът е предупреждаван многократно през годините да вземе мерки по отношение на агресивните кучета, но без резултат.

Борислава Барболова, прокурор: На този етап, това което може да твърдим е, че тази дейност продължава от 2014 г., че лицето е безотговорно към домашните си любимци, че е имало регистрирани сигнали, че са се опитвали от общинската администрация да установят контакт с него и че по този начин е продължавал да не полага грижи.

От прокуратурата заявиха, че по делото трябва да се представят множество експертизи. Взети са и отливки от захапките на животните. Според съдебните лекари нахапаният мъж е умрял в големи страдания в следствие на масивна кръвозагуба. От прокуратурата заявиха, че нямат данни кучетата на Йордан Карагьозов да са били недохранени.

Мъжът е обвинен за това, че не е полагал достатъчно грижи за 5-те си кучета и ги е отглеждал без надзор. Ако бъде признат за виновен той може да получи до пет години затвор и глоба до 10 000 лева.

В момента кучетата се стопанисват от "Екоравновесие". От прокуратурата заявиха, че тяхната съдба ще стане ясна, когато бъдат готови експертизите по делото. Оттам не изключиха животните да бъдат умъртвени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Молдова заяви, че няма да подава оставка
Президентът на Молдова заяви, че няма да подава оставка
7 години затвор за украински шофьор заради тежка катастрофа на Тракия
7 години затвор за украински шофьор заради тежка катастрофа на "Тракия"