НОВИНИ

Оставиха в ареста задържания за обира на банкомат в Сапарева баня

Кюстендилският окръжен съд потвърди постановената от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение "задържане под стража" за задържания участник в обира на банкомат в Сапарева баня.

bnt avatar logo
от БТА
11:54, 22.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
оставиха ареста задържания обира банкомат сапарева баня

На 13 ноември съдът в Дупница постанови постоянен арест за Господин Динев /34 г./, заради възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие. Днес съдът в Кюстендил отхвърли исковата молба за промяна на мярката в по-лека.

Съдът разполага с гласови свидетелства на шестима свидетели по делото, които твърдят, че Динев е участвал в акцията по обира на банкомата в Сапарева баня, стана ясно в заседанието. Динев е единственият задържан след случая, останалите трима все още се издирват.

Невинен съм, няма да се укрия и разчитам на справедливост, каза пред съда днес Динев. Според адвоката му, 34-годишният мъж не е стъпвал в районно полицейско управление досега, освен за да извади лични документи, има осемгодишно дете и няма намерения да се укрива. Съдът го остави в ареста.

Динев беше привлечен като обвиняем от прокуратурата заради това, че на 9 ноември, около 3:20 часа, в Сапарева баня, от офис на банка ДСК, в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, в качеството му на помагач, улеснил кражбата на банкомата. Той управлявал автомобил, осигурявайки безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил, с който било извършено престъпното деяние. Отнетият от банката сейф е съдържал касета с 9 000 лева.

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха родителите на загиналите деца при пожара в годечкото село Шума
Задържаха родителите на загиналите деца при пожара в годечкото село Шума
Фандъкова: Има проекти за реконструкция на язовирната стена на​ яз. Бели Искър
Фандъкова: Има проекти за реконструкция на язовирната стена на​ яз. "Бели Искър"