НОВИНИ

Оставка след скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси

Директорът на Центъра за развитие на човешките ресурси Татяна Калканова подаде оставка след скандал и съмнения за източване на европари. Мотивът й за оставката: да изчисти името си, докато съдът се произнесе по казуса. Калканова твърди, че злоупотреба в центъра няма, от просветното ведомство обаче са констатирали нарушения. Милена Кирова работи по темата.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:20, 30.10.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

От Министерството на образованието направили множество проверки на Центъра за равитие на човешките ресурси.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Част от проверките в миналото сме пратили и на прокуратурата, така че всичко, което зависи от нас сме го направили. Конкретният случай - имахме сигнал и преди това за някои от данните, които се съдържат вътре. Проверили сме го, част от сигналите ни се оправдаха. В момента изчаквам доклада от последната проверка.

След скандала дойде оставката.

Татяна Калканова - директор в оставка на Центъра за развитие на човешките ресурси: Искам да сляза образно казано от сцената докато със средствата на съда изчистя името си, защото аз съм екипен играч. Аз не мога да си позволя подобно напрежение върху институцията и върху колегите, с които работя.

Татяна Калканова обясни, че за селекцията на един проект отговаряли множество експерти, част, от които външни, а директорът последен полагал подписа си.

Татяна Калканова - директор в оставка на Центъра за развитие на човешките ресурси: Тезата, че едва ли не тука има някаква каса пари, която аз или който и да е директор разпределя както си реши е откровено невярна.

120 000 евро е спечелила частна детска градина "Леонардо да Винчи" в Русе по международен проект . За да е по-достъпна финансовата материя за децата, под формата на приказки дядо Костенурко ще им обяснява какво е бюджет. За това и проектът се казва "Приказки за старата костенурка". Едно от заглавията, което предизвика въпроси - как се харчат европари.

Директорката на градината отказа да коментира. Била обидена. Проектът бил прозрачен. Има ли злоупотреби - ще покажат проверките. А до дни Центърът ще има нов директор, увери просветният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнир по  въздушна тунелна акробатика събра състезатели от цял свят
Турнир по въздушна тунелна акробатика събра състезатели от цял свят
Реал уволни Лопетеги
Реал уволни Лопетеги