НОВИНИ

Оставката на енергийния министър ще се реши след дебати и изслушвания в НС

Съветът на управляващата коалиция реши в четвъртък парламентарните комисии по енергетика и за контрол на специалните служби да изслушат представители на институциите, които имат отношение към проверката на сделката с ЧЕЗ.

bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 27.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На срещата в Министерския съвет при премиера Бойко Борисов, ГЕРБ и патриотите решиха на заседанието на комисиите да бъде поканен и представител на президентската институция, за да няма интерпретации по темата в публичното пространство.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Що се касае до оставката на Теменужка Петкова, решението, което имаме днес - след като приключат всички тези изслушвания и дебати, оставката да бъде разгледана като възможност дали да бъде приета, или да се търси вариант за нов министър на енергетиката, това да стане на по-късен етап - по всяка вероятност следващата седмица.
;
Красимир Каракачанов, вицепремиер и лидер на ВМРО: Стабилна е коалицията.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Самият факт, че днес имахме доста дълго заседание и самият факт, че сме заедно с колегите от Обединените патриоти, смятам, че всякакъв друг отговор няма смисъл, стабилна е и ние сме заедно.
;

Междувременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал от чешкото правителство информацията, с която разполага по сделката с ЧЕЗ:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР ще предупреждава за телефонни измами чрез сметките за ток
МВР ще предупреждава за телефонни измами чрез сметките за ток
Борисов изпрати правителствения Ербъс да прибере бедстващите българи в Румъния
Борисов изпрати правителствения Ербъс да прибере бедстващите българи в Румъния