Заради имот в столичния квартал Сеславци, заместник-областният управител на София-област също подаде оставка. Тя е приета от премиера Бойко Борисов. Оставка от ГЕРБ подаде и отстраненият от съда кмет на Созопол Панайот Рейзи.

Според медийни публикации заместник- областният управител на София-област Томи Николов е купил терен в Сеславци, който се води земеделска земя, на много ниска цена и незаконно е построил върху него къща. Той обясни за "По света и у нас", че ни си спомня колко е платил за терена, защото го е взел преди 10-12 години.

Томи Николов: Това, което коментираме е един терен, който е на края на Сеславци, извън регулация, в който имаше една постройка - била е на телефоните някаква централа и отдолу има бункер грамаден - съществуваща тухлена. Тъй като там е терен със зелени връзки, може да се прави терен само свързан с озеленяването - затова реших да направя един градински център, тоест бутнахме тухлите, бетоните отгоре, оставихме само основата и върху него монтирах дървено бунгало. Дървена конструкция без нито една тухличка.

Томи Николов обясни, че е поискал разрешение от Столичната община за монтаж на преместваем обект и постройката му е била изградена изцяло законно.

Томи Николов: То не е довършено, вярно че е красиво, но трябваше да направя някаква грозна барака ли - не знам. То е предвидено за съоръжения, за материали, химия, която ще бъде за този градински център.

Общата площ на дървената къща е 87 квадрата по думите на бившия вече заместник областен управител.

Томи Николов: Във връзка с политическата хигиена, прецених и написах тази оставка до премиера - тя си ми е лична - така съм преценил. За това нещо имам абсолютно всички изрядни документи - няма един сантиметър отклонение от нищо. Тъй като има медийни публикации, повелята е ясна, трябва да подам оставка, докато приключи проверката на ДНСК и т. н.

Томи Николов отрече и всякакви обвинения свързани с имотното състояние на семейството му.


Панайот Рейзи: Не съм подал оставка като кмет

Панайот Рейзи: Не съм подал оставка като кмет

Община Созопол няма нищо общо с оставката на г-н Рейзи, заявиха пред БГНЕС от Община Созопол. Панайот Рейзи не е подал оставка като кмет. По-рано обач...

А ден след като съдът го отстрани от длъжност, кметът на Созопол Панайот Рейзи, обяви че подава оставка като председател на ГЕРБ в града.Това е станало след разговор с премиера и със заместник-председателя на Изпълнителната комисия на партията Димитър Николов.