17-годишният обвиняем за жестокото убийство в Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд във Враца. В съдебната зала момчето заяви, че съжалява за стореното.

Съдът окачестви случая като изключителен заради проявената изключителна жестокост към жертвата и заради обществения интерес към казуса.

Според прокуратурата самопризнанията на обвиняемия, доказателствата, ДНК експертизите, както и направеният следствен експеримент доказват авторството на деянието.

Решението на съда днес подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Най-вероятно защитата няма да обжалва, тъй като днес след заседанието, след консултация с клиента си адвокатът заяви, че най-добре е той да остане в ареста, за да не ескалира общественото недоволство в Галиче.

Най-вероятно няма да обжалват присъдата на заподозряния за убийството в Галиче

Най-вероятно няма да обжалват присъдата на заподозряния за убийството в Галиче

17-годишният обвиняем за жестокото убийство в Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд във Враца. В съдебната зала непълнолетният...

Пред журналисти 17-годишният обвиняем запази мълчание. Но пред съда заяви, че се разкайва и съжалява. По време на заседанието стана ясно, че момчето е осъждано два пъти. През миналия септември след споразумение с прокуратурата му е наложена условна присъда за нанесена телесна повреда. В Галиче все още се притесняват за дъщерите и внучките си.

Според хората родители често оставят децата си на грижите на баби и дядовци, но само за няколко месеца.

Те разказаха, че приятел на момчето живее по същия начин като него - без родителски надзор.

Не го намерихме на посочения адрес, а според местните е възможно временно да е напуснал махалата.

От Агенцията за закрила на детето в Бяла Слатина заявиха за БНТ, че през миналата година са реагирали на 5 сигнала за деца, оставени без родителски надзор.