НОВИНИ

Остри реакции след заплахата на депутата Антон Тодоров да уволни журналист

Остра реакция на политици и медии предизвика поведението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, след като той заплаши с уволнение журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев. От Асоциацията на европейските журналисти в България призоваха за медиен бойкот на управляващите, които подлагат на натиск журналисти и демонстрират пренебрежение към свободата на словото. От Нова телевизия заявяват, че приемат отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти като недопустимо поведение и застават зад Виктор Николаев. От ГЕРБ излязоха с позиция, че винаги са защитавали свободата на медиите и че всички изказани тези от Антон Тодоров са негово лично мнение. Ето още от политическите реакции.

bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 06.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Димитър Главчев, председател на Народното събрание: По принцип знаете нашата позиция и като парламентарна група, и като партия. Ние сме за свободна журналистика, за нас няма неудобни въпроси, но има неточни отговори. Поддържаме свободата на медиите, винаги сме го показвали, оттук насетне, каквото е казал народният представител Антон Тодоров, е негово лично мнение.
Пенчо Милков, БСП: В никакъв случай политик не може да си позволи с тези думи да се обръща към журналист, че ще го уволнява и за въпросите, които да му се задават. Антон Тодоров бива използван във всяко пленарно заседание по еднотипен начин. Не би трябвало ние да вярваме, че това са самосиндикални негови решения да се държи по този начин.
Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Мисля, че цялостното поведение и политика на ГЕРБ е такава. Проби, грешки, извинения, после пак същите грешки и опити за извинения, и пак, и пак. Такова поведение като на г-н Тодоров, г-н Велчев и ред други, изискват решимост, сила, воля и действия, а не извинения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за пожар изпрати шест пожарни коли в печатница Димитър Благоев
Сигнал за пожар изпрати шест пожарни коли в печатница "Димитър Благоев"
Павел и Венци Венц  - гости в Извън играта по БНТ HD
Павел и Венци Венц - гости в "Извън играта" по БНТ HD