Остра реакция на политици и медии предизвика поведението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, след като той заплаши с уволнение журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев. От Асоциацията на европейските журналисти в България призоваха за медиен бойкот на управляващите, които подлагат на натиск журналисти и демонстрират пренебрежение към свободата на словото. От Нова телевизия заявяват, че приемат отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти като недопустимо поведение и застават зад Виктор Николаев. От ГЕРБ излязоха с позиция, че винаги са защитавали свободата на медиите и че всички изказани тези от Антон Тодоров са негово лично мнение. Ето още от политическите реакции.

Депутатът Антон Тодоров с недопустима реплика към журналист

Депутатът Антон Тодоров с недопустима реплика към журналист

Тази сутрин депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров направи недопустим коментар към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев в свое участие в студиото на...

Димитър Главчев, председател на Народното събрание: По принцип знаете нашата позиция и като парламентарна група, и като партия. Ние сме за свободна журналистика, за нас няма неудобни въпроси, но има неточни отговори. Поддържаме свободата на медиите, винаги сме го показвали, оттук насетне, каквото е казал народният представител Антон Тодоров, е негово лично мнение.
Пенчо Милков, БСП: В никакъв случай политик не може да си позволи с тези думи да се обръща към журналист, че ще го уволнява и за въпросите, които да му се задават. Антон Тодоров бива използван във всяко пленарно заседание по еднотипен начин. Не би трябвало ние да вярваме, че това са самосиндикални негови решения да се държи по този начин.
Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Мисля, че цялостното поведение и политика на ГЕРБ е такава. Проби, грешки, извинения, после пак същите грешки и опити за извинения, и пак, и пак. Такова поведение като на г-н Тодоров, г-н Велчев и ред други, изискват решимост, сила, воля и действия, а не извинения.
АЕЖ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти

АЕЖ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти

Асоциацията на европейските журналисти - България призовава медийната гилдия да се солидаризира с колегата от Нова телевизия Виктор Николаев, към кого...