НОВИНИ

Остри реплики между ГЕРБ и БСП заради доклада на ЕК

БСП и ГЕРБ размениха остри реплики чрез декларации в пленарната зала. Поводът за напрежението между управляващи и опозиция се оказа изказването на външния министър на Холандия във връзка с членството ни в Шенген и доклада на ЕК за България.

Николай Минков
от Николай Минков
18:46, 06.06.2019
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите не само заради ниските доходи и социалното неравенство. Според нея грешките на кабинета са констатирани и от Европа.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП - За България": Вчера правителството на Бойко Борисов, а чрез него и България, получи два много звучни европейски шамара. Холандският външен министър заяви, че не ни искат в Шенген заради корупция - директно и открито.

От името на парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков посъветва БСП да не дава за пример Холандия, която, според него, има проблеми със сигурността и правосъдието.

Георги Марков, депутат от ПГ на ГЕРБ: Обидни са изказванията вчера на външния министър на Холандия. Размахва пръст и ни учи. Аз съм много обезпокоен и за холандското правосъдие, за холандския народ. Защото в България нито един не се е намерил терорист да стреля с автомат като в град Утрех.

Според БСП второ доказателство за лошото управление на държавата, е вчерашният доклад на ЕК, визиращ корупцията, контрабандата и бедността като основни проблеми. По този повод лидерът на левицата се обърна задочно към премиера.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП - За България": Г-н Борисов и днес не намери кураж да премине през тази врата и да застане пред нас. Аз съжалявам, че не го направи, защото тези неща щях да му ги кажа в очите. И да искаме отговори. Уважаеми г-н Борисов, защото за 10 години управление на България докарахте държавата до това състояние. И това не е оценка на българските социалисти, а на вашите партньори в Европа.

От ГЕРБ опровергаха левицата с примери.

Георги Марков, депутат от ПГ на ГЕРБ: Ангела Меркел - канцлерът на Германия, каза "Благодаря на Борсов. Данке, че придвижи Западаните Балкани към ЕС". Какво казва Ципрас? Казва "Бойко, ти можеш и ООН-то да ръководиш!".Албанският премиер "Ти си Меркел на Балканите".

В заключение Георги Марков посъветва левицата да не напуска повече парламента, защото той ще изкара пълния си мандат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Коалицията между ВМРО, НФСБ и Атака може да съществува поотделно
Каракачанов: Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака" може да съществува поотделно
Евростат: България е на пето място по ръст на БВП в ЕС
Евростат: България е на пето място по ръст на БВП в ЕС