НОВИНИ

Остри реплики в БСП покрай номинациите за кандидат-президент

След като стана ясно, че едно от предпочитаните имена за кандидат-президент на БСП е шефът на Военно въздушните сили генерал Румен Радев, в БСП настъпиха турболенции. Стана ясно, че и Мая Манолова има много номинации от партийните структури за кандидат президент. Заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов обаче коментира пред "Епицентър", че Мая Манолова можела да разцепи партията. Реакциите на засегнатите страни не закъсняха.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:36, 05.08.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Малко повече от седмица преди официалното обявяване на кандидатурата на социалистите за президент, в редиците на БСП, изглежда, че ври и кипи. Заместникът на лидера Корнелия Нинова Стефан Данаилов обяви, че група в Изпълнителното бюро на партията иска да провали Нинова. В интервю за сайта "Епицентър" Данаилов казва, че кръгове в ръководството работят за това кандидат-президентът на БСП да е Мая Манолова, а не подкрепяния от Нинова генерал Румен Радев. От своя страна Мая Манолова публикува във Фейсбук текст на свой есемес до Стефан Данаилов: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството". В разбунилото духовете интервю на заместник-председателя на БСП, Стефан Данаилов казва още че Манолова е подкрепяна от Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов. От 17-те членове на Изпълнителното бюро успяхме да говорим само с Калоян Паргов, който е и председател на най-голямата местна структура - БСП-София.

Калоян Паргов - председател на БСП-София
Категорично мога да кажа, че няма трус и всичко се преувеличава. Явно на някой носи изгода това преувеличаване, тъй като датата 14 август, неделя, 11 часа, е часът и мястото на събитието, което очакват всички, след което ще научим кандидат-президентската двойка, и вие първи ще я научите.

Шефът на БСП-София определи като некоректно представянето в медиите на дискусиите в Изпълнителното бюро около кандидата на БСП. А за интервюто на Стефан Данаилов каза:

Калоян Паргов - председател на БСП-София
Може него самият да го попитате какво го е накарало да бъде толкова емоционален, но считам, че в момента трябва да затворим тази тема, повече не бива да се коментира в каквито и да било медии. Има различни мнения - изнесени по този начин в публичното пространство, виждаме, че носят негативи, и в момента създават допълнителни турболенции в процеса на подбор.

Междувременно соченият за кандидат-президент на БСП Румен Радев, който все още не е освободен от армейския си пост, също написа във Фейсбук, че чете и слуша по свой адрес невероятни упражнения на теми: лъжец, разцепник, дезертьор. В заключение Румен Радев пусна музиката на "Реквием" от Мацарт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи вече могат да споделят и личните си автомобили
Българи вече могат да споделят и личните си автомобили
Осигуряват места за къмпинги в горите
Осигуряват места за къмпинги в горите