НОВИНИ

Осуетиха заговор за кражба на тялото на Енцо Ферари

Италианската полиция разби престъпна банда, която действала в Сардиния и Северна Италия. По този начин е осуетен необичаен заговор. Бандата замисляла да открадне тялото на Енцо Ферари и да поиска откуп за него. Основателят на автомобилната компания почина в края на 80-те и е погребан в град Модена.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:22, 29.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
осуетиха заговор кражба тялото енцо ферари

Заговорът на престъпната банда е разкрит по време на разследване за трафик на наркотици и оръжие. При мащабна операция с участие на хеликоптери и военни са направени 34 ареста. Така са пресечени намеренията на престъпниците да откраднат тялото на Енцо Ферари и да преговарят със семейството за откуп.

Този престъпен план следва начин на действие, типичен за отвличане на човек. На участниците в бандата са били разпределени роли. Един е трябвало да открадне тялото, друг - да го скрие, трети - да осъществи контакт със семейство Ферари.

Оказва, че задачата съвсем не е лесна. Гробището на град Модена е снабдено с 32 охранителни камери, свързани с местната полиция.

Мъж: Това е мултимедийна система. Можем да действаме от разстояние - не само да гледаме, но да контролираме. Една единствена камера може да задейства алармата. Можем да съобщим парола на телефон или компютър, в която и да е точка от света. Системата е, така да се каже, бронята на гробището "Сан Каталдо".

Енцо Ферари почина през 1988-а на 90 години. Той е погребан близо до завода на Ферари в Маранело, в Централна Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селото на медицината остана без лекар
Селото на медицината остана без лекар
Жена се опита да се вреже в тълпа с колата си във Вашингтон
Жена се опита да се вреже в тълпа с колата си във Вашингтон