Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха пуснати от следствения арест на улица „Майор Векилски“, след което бяха откарани от полицията по домовете им, където ще останат под домашен арест. Около час по-рано от следствения арест беше пуснат и Петко Дюлгеров, който също беше откаран от полицията в дома му, където ще остане под домашен арест.

© БТА

Бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Дессилава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров ще прекарат Коледните празници в домовете си. На 19 декември състав на Специализирания наказателен съд със съдия Иво Хинов разпореди най-тежката мярка „задържане под стража“ да бъде заменена с домашен арест. Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, но се оказа, че системата все още не е внедрена. Въпреки това мярката ще бъде изпълнена.

В първите почивни дни след Коледните празници се очаква тримата обвиняеми да се върнат в съдебната зала за ново разглеждане на мярката им след пореден протест на спецпрокуратурата.


Десислава Иванчева и заместничката ѝ бяха задържани на 17 април през април в обвинение за поискване на подкуп в размер на 500 000 лв. от бизнесмена Александър Ваклин, за да се реализира негов инвестиционен проект. За посредник в схемата е сочен бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

Тримата обвиняеми по делото "Иванчева" могат да посрещнат празниците у дома. Днес Специализираният наказателен съд за трети път пусна под домашен арес...

© БНТ

Пред дома си бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева каза, че е развълнувана да се прибере вкъщи. Тя беше посрещната с цветя от свои съседи.

Според Иванчева „истината рано или късно ще излезе наяве“. „Не знам каква е тази перверзия прокуратурата държи да сме затворени. Абсолютно можем да обещаем, че ще спазваме мярката за домашен арест“, заяви Иванчева и допълни, че няма да си позволи да направи каквото и да е се върне в следствения арест, който той определи като „ад“. Тя зам.-главния прокурор Иван Гешев в лъжа.