НОВИНИ

Пуснаха тримата обвиняеми по делото „Иванчева“ под домашен арест

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха пуснати от следствения арест на улица „Майор Векилски“, след което бяха откарани от полицията по домовете им, където ще останат под домашен арест. Около час по-рано от следствения арест беше пуснат и Петко Дюлгеров, който също беше откаран от полицията в дома му, където ще остане под домашен арест.

Пуснаха тримата обвиняеми по делото „Иванчева“ под домашен арест
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 22.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Дессилава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров ще прекарат Коледните празници в домовете си. На 19 декември състав на Специализирания наказателен съд със съдия Иво Хинов разпореди най-тежката мярка „задържане под стража“ да бъде заменена с домашен арест. Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, но се оказа, че системата все още не е внедрена. Въпреки това мярката ще бъде изпълнена.

В първите почивни дни след Коледните празници се очаква тримата обвиняеми да се върнат в съдебната зала за ново разглеждане на мярката им след пореден протест на спецпрокуратурата.


Десислава Иванчева и заместничката ѝ бяха задържани на 17 април през април в обвинение за поискване на подкуп в размер на 500 000 лв. от бизнесмена Александър Ваклин, за да се реализира негов инвестиционен проект. За посредник в схемата е сочен бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

;

Пред дома си бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева каза, че е развълнувана да се прибере вкъщи. Тя беше посрещната с цветя от свои съседи.

Според Иванчева „истината рано или късно ще излезе наяве“. „Не знам каква е тази перверзия прокуратурата държи да сме затворени. Абсолютно можем да обещаем, че ще спазваме мярката за домашен арест“, заяви Иванчева и допълни, че няма да си позволи да направи каквото и да е се върне в следствения арест, който той определи като „ад“. Тя зам.-главния прокурор Иван Гешев в лъжа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен е трафикът в района на тунел „Витиня“
Засилен е трафикът в района на тунел „Витиня“
Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията
Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията