Четвърти ден след убийството на русенската водеща Виктория Маринова все още няма заподозрян като извършител на престъплението.

По неофициална информация на "По света и у нас" - разследващите са установили, че лице, което би могло да е съпричастно на убийството на Виктория, е напуснало страната няколко часа след извършване на престъплението. Официално тази информация нито се отрича, нито се потвърждава.

В Русе, в памет на Виктория Маринова тази вечер беше организиран крос по обичайния ѝ маршрут. В него участваха около 100 души, които настояха за спешни мерки при охрана на зоните за отдих и спорт в града. Работата на разследващите продължава под ръководството на вътрешния министър Младен Маринов. В Русе пристигна и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Малко преди 16:00 часа - информация даде единствено директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов. Той съобщи, че за 24 часа е задържан румънски гражданин. Четири часа по-късно обаче излезе нова информация.

ст. комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР: Работата на щаба продължава, към момента няма какво да ви съобщим. При получаване на нова информация ще бъдете уведомени официално. Румънският гражданин предстои да бъде освободен.

А от полицията разкриха гореща телефонна линия, на която гражданите, които знаят нещо за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали - 0889 56 24 07.