Източна България остава в плен на зимата. В останалата част от страната ситуацията се нормализира. С решение на министъра на енергетиката в оставка от 13 януари България ще спре да изнася ток за съседни страни. Това не включва транзита.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими за всички видове МПС-та с две големи изключения. Затворен е пътят на АМ "Тракия" от Зимница до Бургас за всякакви автомобили заради почистване. Другият път, който е затворен за тежкотоварни превозни средства на 12 тона, е Карнобат-Бургас.

Повечето проходи в страната са отворени за движение, по останалите има ограничение за преминаване на ТИР-ове на 3,5 тона, в други за ТИР-ове над 12 тона.

В областите Хасково, Бургас и Ямбол има въведени временни ограничения за движение заради почистване. Няма населени места без електричество.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството: В рамките на днешния ден поради успокоената метеорологична обстановка в рамките на деня бяха отворени всички главни пътища, и за тежкотоварни и за леките коли на територията на цялата страна с изключение на участъка Карнобат-Бургас на автомагистралата, където продължиха, имаше все още навявания. Нямаме бедстващи, нямаме хора в критично състояние, нямаме хора, на които да бъде оказвана помощ, нямаме тежки ПТП-та към момента, така че мога да кажа, че ситуацията се подобрява, спокойна е в цялата страна, включително добри новини по отношение на електрозахранването на домакинствата.