НОВИНИ

От 15 май влизат в сила нови пределни цени на международните разговори в ЕС

От 15 май влизат в сила нови пределни цени за всички международни повиквания и съобщения в ЕС. Потребителите, които се обаждат от своята държава към друга държава от ЕС, ще плащат не повече от 19 цента на минута (+ ДДС) и 6 цента за съобщение съобщение (+ ДДС).

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:06, 13.05.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света

След премахването на таксите за роуминг през юни 2017 г., сега Брюксел предприема мерки срещу прекомерно високите такси за трансгранични повиквания в рамките на ЕС.

Новите правила целят да преодолеят значителните разминавания в цените, които съществуват между държавите членки. Стандартната цена на повикване в рамките на ЕС от стационарен или мобилен телефон досега беше средно три пъти по-висока от стандартната цена за национално повикване, а стандартната цена за изпращане на текстови съобщения в рамките на ЕС - над два пъти по-висока от националната цена.

Мобилните оператори в ЕС ще трябва да уведомят потребителите за новите пределни цени. Правилата ще се прилагат във всички 28 държави членки от 15 вай, а скоро и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на държави от ЕС обсъдиха с Майк Помпео ситуацията с Иран
Външните министри на държави от ЕС обсъдиха с Майк Помпео ситуацията с Иран
Ремонтите в центъра на София ще продължат и догодина
Ремонтите в центъра на София ще продължат и догодина