НОВИНИ

От 22 до 28 януари в Гърция ще има фермерски блокади

Гръцките фермери изкарват тракторите по пътищата и ще бъдат по блокадите там от 22 до 28 януари. Това е решил стачният комитет на земеделските производители на свое съвещание в град Лариса, съобщава в. "Контранюз".

bnt avatar logo
от БТА
09:48, 17.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
януари гърция фермерски блокади

Фермерите са решили също да присъстват и на големия протестен митинг, който те ще организират на 3 февруари в Солун по време на селскостопанското изложение "Агротика". Земеделските стопани са недоволни от насъбралите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им.

Фермерите настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Те искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха бивш агент на ЦРУ, подозиран, че е къртица на Китай
Арестуваха бивш агент на ЦРУ, подозиран, че е "къртица" на Китай
Безплатна храна предоставя община Дупница за военни с увреждания
Безплатна храна предоставя община Дупница за военни с увреждания