НОВИНИ

От АБВ поискаха държавата да отделя повече пари за образование

От АБВ поискаха държавата да отделя повече пари за образование. На дискусия с представители на Синдиката на българските учители от партията се обявиха за целенасочена политика към младите хора от страна на държавните институции.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 12.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От АБВ акцентираха върху подобряване на условията за работа на учителите, повишаване на заплатите и намаляване на агресията в училище.

Председателят на партията Румен Петков призова правителството да вземе всички мерки за ефективна борба с контрабандата, която нанася огромни щети на бюджета. Той посочи, че при повече приходи в хазната, може да има и увеличаване на средствата за образование - до 5% от БВП.

Румен Петков - председател на АБВ: Ако държавата със своите инструменти изпълни политиките, които са предназначени да гарантират сигурността на постъпленията в републиканския бюджет, това е възможно да се случи.
Съгласете се, че не е нормално да се говори за контрабанда на лекарства, за контрабанда на горива, телевизията да показва такива събития и впоследствие да няма нито една ефективна мярка на правоохранителната и правораздавателна система. То е обидно за обществото.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима загинаха при две тежки катастрофи
Четирима загинаха при две тежки катастрофи
Британската полиция издирва кой стои зад снощната стрелба в Манчестър
Британската полиция издирва кой стои зад снощната стрелба в Манчестър