От АБВ поискаха държавата да отделя повече пари за образование. На дискусия с представители на Синдиката на българските учители от партията се обявиха за целенасочена политика към младите хора от страна на държавните институции.

От АБВ акцентираха върху подобряване на условията за работа на учителите, повишаване на заплатите и намаляване на агресията в училище.

Председателят на партията Румен Петков призова правителството да вземе всички мерки за ефективна борба с контрабандата, която нанася огромни щети на бюджета. Той посочи, че при повече приходи в хазната, може да има и увеличаване на средствата за образование - до 5% от БВП.

Румен Петков - председател на АБВ: Ако държавата със своите инструменти изпълни политиките, които са предназначени да гарантират сигурността на постъпленията в републиканския бюджет, това е възможно да се случи.
Съгласете се, че не е нормално да се говори за контрабанда на лекарства, за контрабанда на горива, телевизията да показва такива събития и впоследствие да няма нито една ефективна мярка на правоохранителната и правораздавателна система. То е обидно за обществото.