НОВИНИ

От АБВ предлагат промени в Изборния кодекс

От партия АБВ смятат, че обсъжданите промени в Изборния кодекс не решават нито един от важните проблеми при гласуването.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:12, 22.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Предлагат да се създадат областни преброителни центрове, където да се броят резултатите от вота. Настояват право да избират кмет да имат населените места с население от 150 души, а не както е сега 350. Отбелязват, че ако това не стане, в близо 3 хиляди села хората ще са лишени от правото да избират кмет. АБВ са против идеята в изборния ден да се публикуват междинните резултати от гласуването. Приемат за несериозен аргумента, че сега забраната не се спазва от някои медии и затова законът се променя.


Румен Петков - председател на АБВ: Аргументът - неспазване на закон е израз на слабост на държавата. Да си пренаписваш закона само, защото той не се спазва е израз на неспособност на институциите да гарантират спазването на закона. Някой ще каже, че мерките са крайни, но когато една медия нарушава законовото изискване, трябва да бъде предвиден целия спектър, включително до отнемане на лиценз и нейното затваряне.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В швейцарския курорт Давос започна Световният икономически форум
В швейцарския курорт Давос започна Световният икономически форум
​Гвардейците на папата слагат пластмасови шлемове
​Гвардейците на папата слагат пластмасови шлемове