НОВИНИ

От асансьорната асоциация настояват за оставка на ръководството на ДАМТН

Всички асансьори да бъдат с автоматични врати до 5 години. Това е едно от изискванията на обновения европейски стандарт, свързан с безопасността и поддръжката на съоръженията. Бъдещите изменения в наредбата за безопасна експлоатация и технически надзор над асансьорите бяха обсъдени на среща в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, заедно с браншови организации. 90 000 асансьорa у нас са над 30-годишни. Темата беше коментирана в сутрешния блок на БНТ.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:53, 18.04.2019
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

Председателят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков заяви, че настояват за оставка на цялото ръководство на ДАМТН, тъй като от 2 години се губи време за промяната на нормативен документ, който трябва да гарантира безопасността на хората.

Когато трябва да се модернизират асансьорите, пише в предложен документ от ДАМТН, че ако това не е възможно, да се слагат табелки и да се информират хората как да се пазят, което е недопустимо, коментира Маринков.

От друга страна хората не желаят да отделят необходимите средства за модернизация на асансьорите, каза още председателят на Българската асансьорна асоциация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България остава на 111-о място по свобода на медиите в света
България остава на 111-о място по свобода на медиите в света
Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище
Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище