По повод сблъсъците в Габрово, премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че преди избори етническото напрежение се вдига. Той съобщи, че е разпоредил и проверка на шефа на габровската полиция. Сред другите теми бяха продължаващите имотни скандали и последиците от тях.

Премиерът обясни, че е разпоредил да се вземат всички мерки, за да се успокои обстановката в Габрово.Очаква виновните да бъдат наказани.

Бойко Борисов, министър-председател: Томислав Дончев е там с Младен Маринов, Гребенаров пратихме, като и жандармерия, за да може да се запази спокойствието, живота и здравето на всички. Тези виновни лица, независимо от какъв какъв произход са, а те са български граждани, да си понесат наказанието.

В отговор на отправените вчера от лидера на НФСБ Валери Симеонов критики, че твърде лесно приема оставки на министри и заместник-министри, премиерът го посъветва да си припомни времето, когато е бил част от правителството и се е налагало да взема трудни решения.

Бойко Борисов- министър-председател: Г-н Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше - от 7.30 до 9.30, 10 стоеше в МС. Ако е лесно и приятно. Надали му е, дет се вика отдъхна си като си тръгна.
Извънредна среща в МС заради напрежението в Габрово

Извънредна среща в МС заради напрежението в Габрово

Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов свика в Министерския съвет извънредно заседание с ръководств...

Премиерът не скри, че заради имотните скандали трудно ще намери кандидати за овакантените постове.

Бойко Борисов- министър-председател: В момента, в който вече се спра на него, на другия ден пристига и вика: знаеш ли, че майка ми или баща ми и или кака ми, е направила сделка, дали няма да се разгледа по оня начин.

Борисов беше видимо изненадан от новината, че Цветан Цветанов се връща в парламента като нещатен сътрудник на ГЕРБ.

Бойко Борисов- министър-председател: Ще го проверя. От вас чувам. Не знам за какво му е това. Не може да напуснеш като шеф на ПГ, депутат, шеф на комисия, а след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Ако искат да ги съветва в парламента, той може да ги съветва и без договор.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни в кулоарите на НС, че Цветанов ще бъде нещатен сътрудник, няма да получава заплата и като зам.-председател на партията е редно да присъства на заседанията на групата.

Цветанов ще води дела заради обвиненията за евтиния апартамент

Цветанов ще води дела заради обвиненията за евтиния апартамент

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която заяви, че Цветанов е трябвало да подаде...