От БСП за България ще изискат от Министерството на регионалното развитие и дирекцията за строителен контрол документи по преписката, свързана със строителството на Ларгото.

Те настояват премиерът Бойко Борисов да поеме политическата отговорност по казуса, известен като ,,Ало, Банов съм". От ГЕРБ посочиха, че съдът трябва да реши - има ли забавяне на строителството. И допълниха, че няма да участват във вътрешно партийна кампания на БСП.

Елена Йончева, депутат от БСП за България: Министерство на културата изгуби отново делото за неустойка на Ларгото. Изводът на съда е, че обектът е бил предаден в срок, поради което строителят не дължи неустойка на Министерството на културата. Това потвърждава достоверността на разговора, който стана публично известен като "Ало, Банов съм". Премиерът Борисов отказва да вземе отношение, за това че негов министър е давал указания за подправяне на документи, за да си спести една фирма 700 000 лева. Министерството губи пари на гражданите, а на Борисов му е все едно. Борисов не само отказва коментар, но отказва да поеме политическа отговорност.
Тома Биков: Когато правите журналистическо разследване, вие искате документите преди да сте го обявили или след като сте го обявили. Второ, доколкото разбирам, коментираха решението на втората инстанция на съда. Министерството ще обжалва на трета инстанция. Така, че съдът ще си каже думата. Делото е за това дали има забавяне при строителството или няма забавяне при строителството. Към момента съдът решава, че няма забавяне. Ние във вътрешнопартийната кампания за редене на листата на БСП няма да участваме. Целият цирк, който разиграват тука е едно подскачане пред лидера кой е по по-най.