НОВИНИ

От БСП искат въвеждане на мораториум върху лицензирането на нови частни болници

Мораториум върху лицензирането на нови частни болници ще поискат от БСП утре в Парламента. Според Корнелия Нинова - в момента лиценз очакват нови 10-12 частни болници. Левицата ще предложи отново държавните лечебни заведения да не са търговски дружества. Днес Нинова отговори и на твърденията от ГЕРБ, че приватизационната сделка с "Техноимпекс" не е проверявана от прокуратурата.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:19, 05.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Корнелия Нинова показа писма и протоколи от 98-ма , 99-та и от 2001 г., от които става ясно, че е имало три проверки на сделката от прокуратурата, както и от извършена финансова ревизия на дружеството по указание на прокуратурата. Нинова подчерта, че проверките са завършили с констатацията, че при приватизационната сделка е спазен законът и липсват достатъчно данни за образуване на предварително производство.

Тя показа и абзац от писмото на главния прокурор до депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, на който не била дадена гласност от ГЕРБ. В него е посочена резолюция на Апелативната прокуратура от тази година, която потвърждава постановлението на Софийската градска прокуратура за липсващи данни за извършени престъпления при продажбата на "Техноимпекс".

Корнелия Нинова - председател на БСП: Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ, защо лъжете - за Техноимпекс и Корнелия Нинова? Кой ще излезе сега открито пред вас и пред обществото и ще каже ние излъгахме.

Според Нинова цялата идея на ГЕРБ за ревизия на приватизацията се свежда до "Техноимпекс" и до нея и е опит да се отвлече вниманието на обществото, по думите ѝ, от кражбите, които се извършват от управляващите.

Кога ще видим документите на БТ - дали са проверени 3 пъти и няма престъпление, кога ще видим документите за прехвърлянето на СИ Банк, за придобиването на Пампорово, за продажбата от Бойко Борисов на 33% от ЕРП-тата или за имотите от Столична община?

В заключение от БСП цитираха случай от Велинград, при който роднина на общинската съветничка от ГЕРБ Сашка Целева печели 8 от 13 обявени от общината обществени поръчки, като някой от тях са за наем на строителна техника, която общината притежава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
23 общини от Югозападна България се обединяват, за да привличат повече туристи
23 общини от Югозападна България се обединяват, за да привличат повече туристи
Жители на гръцки острови протестираха в Атина заради бежанската криза
Жители на гръцки острови протестираха в Атина заради бежанската криза