От БСП обвиниха днес ГЕРБ в купуване на гласове. Жельо Бойчев заяви, че в партията разполагат с над 100 сигнала за злоупотреби в София, Пловдив, Бургас, Кюстендил и още градове.

Като пример той посочи сигнали за събиране на лични карти в ромския квартал на Пловдив Столипиново, във футболен клуб Нефтохимик, чиито играчи били притискани да гласуват и в мини Бобов дол, където пък на миньорите било казано, че концесията ще бъде прекратена. Депутатът от левицата каза, че предстои сигналите да се проверят.

Жельо Бойчев - депутат от "БСП лява България": "Тук се използва всичко, как спират парите за общините, как спира програмата за саниране, как спират субсидиите на земеделските производители ,всички браншови организации са били извикани,на тях това им се обяснява. Едва ли не няма да има коледни добавки, всичкото което може да ти дойде на ум в момента се използва като страхове на българските граждани".

От ГЕРБ определиха обвиненията на БСП като "жалък опит с много евтини трикове" и без доказателства да насаждат в обществото нагласата, че има манипулации и рекетиране на българските граждани преди балотажа в неделя.

Депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Георг Георгиев подчертаха, че Жельо Бойчев от БСП е съобщил за сигнали, за които сам е признал, че тепърва ще се проверяват. Според управляващите, от БСП подценяват гражданите, че са забравили аферата Костинброд и много други нечисти игри.

Александър Ненков - ГЕРБ: "И аз питам може ли отговорен политик и народен представител да излезе и да говори неща, които самият той не е проверил, а някой му е казал минути преди пресконференцията? Имаме подозренията, че нещо по-голямо се готви, щом днес излязоха с този евтин номер, а те са царе в деня на размисъл да еволюират в своите предизборни агитации и машинации,може би ще чакаме пък утре нещо да се случи по-грандиозно.