НОВИНИ

​От БСП отново внасят предложение за намаление на депутатските заплати

От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези на политическия елит - президент, премиер, министри, омбудсман, съдии - да се намалят с 543 лева. Това е увеличението, което се натрупало в последните две години от работата на този парламент.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:38, 20.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Корнелия Нинова ще предложи да се промени формулата, по която се формира възнагражденията - то да е три пъти минималната работна заплата, а не както сега - три пъти средната.

Корнелия Нинова - председател на БСП: На кого в България за този период заплатата е пораснала с 18% или пенсията. Икономически въпрос - къде по света заплата се определя по този начин - автоматично да нараства, без оглед на производителност на труда, на резултат от този труд и т.н. Въпрос е дори и на трудовото право. Заплатата е въпрос на договор между работодател и работник. Нашият работодател е народът. Питам колегите от другите парламентарни групи - вашите избиратели, работодатели - съгласни ли са с това ,което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни растат доходите, според средната заплата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​в Хърватия зимата дойде с обилен снеговалеж
​в Хърватия зимата дойде с обилен снеговалеж
АЕЦ Козлодуй с нов директор
АЕЦ "Козлодуй" с нов директор