НОВИНИ

От БСП питат защитен ли е интересът на Столичната община в казуса Царски конюшни

Общинските съветници от БСП Калоян Паргов и Милка Христова са отправили питане до кмета на София Йорданка Фандъкова, в което са поискали да се извърши проверка и да се даде отговор на няколко въпроса за "Царските конюшни", съобщават от БСП.

bnt avatar logo
от БТА
15:33, 17.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
бсп питат защитен интересът столичната община казуса царски конюшни

Съветниците питат дали общинското дружество "Топлофикация София" ЕАД или друго общинско дружество собственост на Столична община притежават право на собственост върху сгради, находящи се в недвижимия имот "Царски конюшни".

От БСП се интересуват още дали областният управител на София - град е поискал становище от Столичната община или от "Топлофикация София" ЕАД за прекратяване съсобствеността между българската държава и "Евротрансбилд" и дали е давано такова становище.

При условие, че Столичната община или нейно търговско дружество притежават сгради или части от такива в недвижимия имот "Царски конюшни", от левицата питат какви мерки са предприети за защита на общинските интереси.

Питането е по повод изказване на министър Лиляна Павлова от 13 септември, според което сред собствениците на спорните терени и сгради по казуса са Министерството на земеделието, МВР, топлофикациите в София и във Варна, както и частни лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Европейската гранична полиция ще стартира от България
Бойко Борисов: Европейската гранична полиция ще стартира от България
България и Китай се договориха за износ на български млечни продукти
България и Китай се договориха за износ на български млечни продукти