НОВИНИ

От БСП се срещнаха със съюз „Произведено в България“

БСП започна поредица от срещи с неправителствени организации за обсъждане на изготвената от партията „Визия за България“. При срещата днес със Съюз „Произведено в България“ беше решено да се създаде обща работна група по темите „борба с монополите, подобряване на бизнес средата и данъчната политика“.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:49, 01.08.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По общо признание срещата е протекла в критична атмосфера, като представителите на българските фирми са изразили опасения свързани с предложенията за данъчната политика. Корнелия Нинова подчерта, че е имало неразбиране относно корпоративния данък и уточни, че няма идея той да бъде увеличаван. Напротив, предложението е да се намали ДДС за храни и лекарства и данък печалба за фирми инвестиращи в слаборазвити райони на страната.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Важно е, че по главното сме на едно мнение - първо , че държавата трябва да има своята роля в развитието на икономиката. Второто е как държавата може да помогне на българския бизнес, на българското производство. Чрез данъчни облекчения чрез фискалната политика, чрез преструктуриране на банката за развитие, която да финансира наистина българския малък и среден бизнес и трето - държавата може да помогне с кадри.
Кънчо Стойчев, Съюз „Произведено в България“: СПБ участва в тази среща с дълбокото разбиране, че става въпрос не за партийна или партийно - политическа дискусия, а за дискусия за българската държавност. Това е документ , който би следвало да стане начало на разговор , на непартиен разговор ,между всички българи каква държава искаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Евростат“: Българите харчат най-много пари за храна
„Евростат“: Българите харчат най-много пари за храна
Рекордни горещини в Европа
Рекордни горещини в Европа