НОВИНИ

От БСП искат криминализиране на износа на големи количества лекарства

БСП подкрепят ветото на президента и отново ще гласуват против мораториума на иновативни лекарства за онкоболни. Социалистите ще внесат и промени в Наказателния кодекс, с които предлагат да се криминализират случаите, когато през граница се пренасят големи количества лекарства, в нарушение на закона.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:46, 12.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От левицата започват национална кампания "Здраве за всеки" - ще обикалят страната, ще организират дискусии, свързани с проблемите в здравеопазването. Имат амбицията до края на март да подготвят пакет от промени с цел смяна на модела. От БСП се противопоставят и на планираното поскъпване на водата. Организират протест пред КЕВР на 15 декември, когато ще заседава регулатора.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично и не отговаря на увеличението на доходите на хората, поредната стъпка към тяхното обедняване в защита на интересите на монополистите.

Лидерът на БСП завежда дело за клевета срещу народния представител Десислава Атанасова и партия ГЕРБ заради твърденията им във връзка с участието ѝ в приватизацията на "Техноимпекс". Според Нинова управляващата партия разпространява лъжи по този случай и манипулира мнението на официалните органи. Изпълнителното бюро на БСП застава зад Нинова и заявява, че партията няма да се отклони от опозиционния си път.

Атанас Зафиров - член на ИБ на БСП: Бих се обърнал към сценаристите на ГЕРБ - "Няма да ни уплашите".

Тежка политическа атака срещу лидера на най-голямата опозиционна партия - така ръководството на БСП определя обвиненията срещу Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента относно парите за здраве
Проф. Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента относно парите за здраве
Адвокати поискаха отвод на двама експерти по делото срещу Ахмед Муса
Адвокати поискаха отвод на двама експерти по делото срещу Ахмед Муса