НОВИНИ

От БСП твърдят за нарушения в столичния завод за отпадъци

Има системни нарушения в завода за преработка на отпадъците, твърдят столичните общински съветници от БСП. Те поискаха от кмета на София Йорданка Фандъкова цялостна проверка на работата на дружеството, след като директорът на завода беше освободен от поста си, а заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска подаде оставка.

бсп твърдят нарушения столичния завод отпадъци
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 09.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Нарушенията в сектор "Екология", а не лични причини са довели до напускането на Бояджийска, твърдят от БСП. От Столичната община отрекоха обвиненията, но заявиха, че е имало две нарушения в завода, които са и причината за уволнението на Савов.

Калоян Паргов - председател на БСП-София: "Тук става въпрос за системни нарушения в целия сектор "Екология" под ръководството на г-жа Бояджийска и носенето на персонална отговорност".
Лорита Радева - председател на комисията по околна среда в СОС: "Нарушения от организационен и технологичен характер, които са създали заплаха, за това, изпълнителят на проекта, с който имаме сключени договорни отношения да постави под съмнение нашата коректност като партньори".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Импийчмънт на президента на Южна Корея
Импийчмънт на президента на Южна Корея
Прокуратурата съобщи, че министърът в оставка Николай Ненчев не е бил подслушван
Прокуратурата съобщи, че министърът в оставка Николай Ненчев не е бил подслушван