НОВИНИ

От Бузлуджа БСП направи заявка за предсрочни парламентарни избори

127 години организирано социалистическо движение в България - хиляди социалисти се събраха под връх Бузлуджа на традиционния си събор. По данни на БСП - 75 хиляди. От партията дадоха заявка за предсрочни парламентарни избори, спечелване на вота за европейски парламент и местните избори догодина.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:05, 28.07.2018
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

„За по-добър живот- нашата кауза е България“ беше мотото на традиционния събор, с който левицата отбеляза 127 години от организираното социалистическо движение в България. В речта си към присъстващите Корнелия Нинова заяви, че ги е събрало настоящето, с идеята да го променят.

Корнелия Нинова- председател на БСП: Ние сме смели хора, които сме тук, за да кажем - държавата ни се управлява от шайка, тази шайка пороби народа си, тази шайка открадна България, тази шайка си създава правила и закони, които ги направиха безнаказани, но тази шайка си отива, народът остава. И този народ трябва да избере своя път.
;

Президентът на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев беше категоричен, че след една година от управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти това, което се вижда са, скандали и конфликти.

Сергей Станишев, президент на ПЕС: Това управление не може да произведе никаква перспектива за хората и за страната, затова е време да се каже - не само оставка, но да се работи и да се постигнат предсрочни парламентарни избори, спасителни за България и аз съм убеден ,че БСП може да спечели тези избори.

От Будлуджа Сергей Станишев коментира и решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция. Според лидера на ПЕС това становище на съда е спасило правителството и управляващата коалиция. Решението е било предрешено, защото са се търсили юридически аргументи, които да обслужват управляващите. Всяка друга крачка е щяла да предизвика разрив в коалицията и правителството е можело да падне. Според Станишев по този начин Конституционния съд е показал, че се поддава на политически интереси и внушения.

;

Пред членовете и симпатизантите на партията лидерът ѝ Корнелия Нинова представи основните насоки от проекта „Визия за България“, като добави, че с него предлагат на народа си разговор за бъдещето.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Вие тези над 70 000 души сте нашите апостоли в цялата страна. Идете, спорете, говорете, будете народа, не се отказвайте, защото днес протягаме ръка на всички българи.

Подарък от левицата за всички присъстващи на събора на Бузлуджа беше концертът на Горан Брегович и неговият оркестър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ отговориха на обвиненията на БСП, отправени на събора в Бузлуджа
ГЕРБ отговориха на обвиненията на БСП, отправени на събора в Бузлуджа
Терминал 2 на мюнхенското летище затвори за няколко часа, бяха засегнати българи
Терминал 2 на мюнхенското летище затвори за няколко часа, бяха засегнати българи