НОВИНИ

От червения килим: Най-добре облечените на наградите "Оскар"

За блясъка от Червения килим на тазгодишните награди Оскар ще се говори дълго. Десетки световноизвестни дизайнери отново облякоха гостите на най-важното събитие в света на киното. Модни овации получиха Чарлийз Терон, Дженифър Лоурънс и Кейт Бланшет, а титлата "най-голям моден гаф" отиде при Хайди Клум. Ето кои са и другите най-добре облечени актриси на Оскарите.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
12:51, 29.02.2016
Чете се за: 01:51 мин.
Още
червения килим добре облечените наградите оскар

За 88-и път Холивуд стана арена на най-големия в света парад на суетата. Церемонията по връчването на филмовите награди "Оскар" отново позволи на най-добрите дизайнери да покажат новите си и най-любими произведения. Свежи цветове, декорации, рокли с дълбоки деколтета и модели без гръб, типичен "гърлиш" стил - това бяха тенденциите на тазгодишните Оскари. Модните специалисти побързаха да дадат своята оценка за най-елегантните звезди и за най-зле облечените.

Хитът на вечерта стана звездата от "Лудият Макс" Чарлийз Терон. Тя буквално нажежи червения килим, когато се появи в разголена червена рокля по тялото с голям шлейф на "Кристиян Диор". Диамантена огърлица приковаваше вниманието към дълбокото й деколте. Специалистите не пропуснаха да отбележат, че Чарлийз е носела диаманти на стойност 3.7 милиона долара.


Любимка на сп. "Инстайл" и сп. "Харпърс Базаар" стана Кейт Бланшет. От списанията особено харесаха флоралния мотив в роклята, дело на "Армани приве". "Червеният килим има нужда понякога от подобни приумици, за да не бъде завладян от скуката", коментира експерт от "Инстайл".


Противоречиви бяха коментарите за роклята на спечелилата Оскар за "Поддържаща женска роля" Алисия Викандер. Шведската актриса бе с подгъната над глезена рокля на "Луи Витон" в бледо жълто. В Туитър веднага я оприличиха на героинята на Дисни от "Красавицата и звярът". "Това е една модерна версия на роклята на Бел. Не сме я виждали по-хубава", написа модният редактор на "Хъфингтън пост". Критиката обаче я обрисува като "лимон" и нападна Викандер, че тоалетът подхождал повече за абитуриентски бал, а не за "Оскар"-ите.



Номинираната за "Най-добра женска роля" за Джой Дженифър Лорънс също обърна погледите на събралите се на червения килим. Актрисата пристигна в последните минути преди да започне церемонията, но роклята й беше прекалено открояваща се и нямаше как да не бъде забелязана от фотографите. Лоурънс беше заложила на дантелена черна рокля на "Диор", обшита в долната част беше обшита с пера.


Оливия Уайлд също бе една от фаворитките на вечерта. Тя засия в рокля на "Валентино" в гръцки стил в цвят слонова кост. Деколтето на роклята й бе определено като едно от най-големите на вечерта.


Сред британските актриси най-елегантна беше Кейт Уинслет. Според "Дейли Мейл" тя води парада с впечатляваща елегантна рокля без презрамки на "Ралф Лорън".


Модните специалисти не пропуснаха и тоалета на Лейди Гага, която за първи път не беше скандално облечена. Тя беше избрала бял костюм на Брандън Максуел от предстоящата му есенна колекция.


Модни гафове също не липсваха. На върха на класацията за най-зле облечените звезди специалистите сложиха Хайди Клум. "Инстайл" определи роклята й като "експлозия от конфети", а "Дейли мейл" я нарече "претруфен тоалет".

Сред най-зле облечените беше и Бри Ларсън. Тя триунфира с награда Оскар за главна женска роля, но се изложи с избора на тоалет. Бри сподели, че сама е избрала тъмния син цвят и е доверила дизайна на пищната рокля на "Гучи". Те започнали работа по не още преди Коледа.

Подигравки отнесе и "Момичето с драконовата татуировка" Руни Мара. Нейната дантелена рокля на "Живанши" също не се хареса на модните редактори.


Можете да видите пълния списък на тазгодишните победители ТУК

Какво каза Леонардо ди Каприо, след като взе първия си "Оскар", вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес приключва гласуването в конкурса Европейско дърво на годината
Днес приключва гласуването в конкурса "Европейско дърво на годината"
Кандидатите за главен архитект на София представят концепциите си
Кандидатите за главен архитект на София представят концепциите си