НОВИНИ

Разлог е домакин на театралните празници "Звездите на театъра"

За седма поредна година театралните празници "Звездите на театъра" ще съберат на сцената в Разлог едни от най-добрите наши актьори. Театралният фестивал в Разлог се утвърди като едно от най-значимите културни събития на територията на Благоевградска област, както и на цялата страна. Програмата на фестивала е дело на Нона Йотова и драматурга на Народен театър "Иван Вазов" - Розалия Радичкова.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:47, 24.06.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
разлог домакин театралните празници звездите театъра

Форумът се организира от община Разлог и "Нона поп арт", а началото е тази вечер с постановката на театър "БОНИНИ" "Нашата голяма френска сватба" от Жан Жак Брикер и Морис Ласег, режисьор Асен Блатечки. На 25 юни Театър 199 "Валентин Стойчев" представя моноспектакъла на Захари Бахаров "Чамкория" по романа на Милен Русков. Актьорът е носител на наградите "Икар" за 2018 г. на Съюза на артистите в България за главна мъжка роля и "АСКЕЕР - 2018" за водеща мъжка роля.

Театър "Българска армия" ще представи на 26 юни класическата комедия на Уилям Шекспир "Много шум за нищо", постановка на режисьора Красимир Спасов. Трупата на Малък градски театър "Зад канала" представя на 27 юни драматургичната версия по мотиви от романа на Джон Стайнбек "Зимата на нашето недоволство". Спектакълът е носител на две награди "АСКЕЕР" за 2018 г.- на Малин Кръстев за поддържаща мъжка роля и на Василена Атанасова за поддържаща женска роля.

Фестивалът "Звездите на театъра" в Разлог ще бъде закрит на 28 юни с пиесата "Рейс" на Станислав Стратиев, постановка на Драматичен театър "Иван Радоев" Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Белене организира кулинарно състезание
Община Белене организира кулинарно състезание
Катарската принцеса в специално интервю за БНТ
Катарската принцеса в специално интервю за БНТ