НОВИНИ

От днес се подават документи за плодове и зеленчуци по схемите със субсидия

От днес до 31 януари земеделските производители, кандидатствали за Кампания-2018 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция. Това напомня Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ).

bnt avatar logo
от БТА
14:04, 02.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
подават документи плодове зеленчуци схемите субсидия

Утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на фонда. Там е публикувана и инструкцията за попълване. Файлът съдържа възможност за създаване на опис до 100 реда. При необходимост земеделските стопани могат да поискат по-голям файл от областните структури на фонда, защото при попълването не може да се се променя форматът на таблицата.

Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2019 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата - физическо лице, и адрес на управление на кандидата - юридическо лице или едноличен търговец.

Нямат право на подпомагане кандидатите, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФЗ за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17 февруари 2015 г., се посочва в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайван отхвърли призива на Китай  за обединение
Тайван отхвърли призива на Китай за обединение
Български туристи са били блокирани на о-в Тасос заради лошото време
Български туристи са били блокирани на о-в Тасос заради лошото време