НОВИНИ

От днес 3 болници ще осигуряват спешния прием на деца на територията на София

От днес спешният прием на деца в София ще се осигурява от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", Национална кардиологична болница и УМБАЛ „Александровска". Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

болници осигуряват спешния прием деца територията софия
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 27.11.2019
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Ето цялото съобщение на министерството:

Във връзка с полученото вчера (26.11.2019 г.) в Министерство на здравеопазването писмо от директора на Столичната регионална здравна инспекция, с което д-р Данчо Пенчев уведомява министерството, че поради кадрови проблеми СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев" преустановява приема на деца, нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация, МЗ информира:

Считано от днес, 27 ноември, спешният прием на деца, при които е необходимо провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, се осъществява от лечебните заведения УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", Национална кардиологична болница и УМБАЛ „Александровска".

Директорите на трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.

Информиран е и Центърът за спешна медицинска помощ – София, като транспортът на деца ще се осъществява до лечебните заведения със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отстрани от длъжност директора на БАБХ-Бургас
Съдът отстрани от длъжност директора на БАБХ-Бургас
Храни и напитки от слънчева България - търговско изложение в Кишинев
"Храни и напитки от слънчева България" - търговско изложение в Кишинев