Тя се намира пред родния му дом между площад „Народно събрание“ и бул. „Васил Левски“, успоредна на бул. „Цар Освободител“. На събитието присъстваха общественици, роднини и приятели на Дими Паница.

София

Малка улица на знаково място в София носи името на общественика Дими Паница, който работи за утвърждаване на демокрацията у нас и за развитие на гражданското общество.

Марина Фон Кристиерсън, племенница на Дими Паница: Той ни възпита винаги да казваме истината, да бъдем честни и доблестни. Това бяха ценностите, които той отстояваше винаги и навсякъде. Чудесно е пред семейния ни дом да се намира улица, която носи родовото ни име. Според мен го заслужава.
© БНТ

Дими Паница подкрепя идеята, че хората могат да променят света към по-добро, а мисията му е да обучава студенти с потенциал. Познат е като душата на Американския университет в България. Кметът на София посочи, че новото име на улицата е знак на признателност и послание към младите хора.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Най-важното, което той ни остави, това е обединението зад общи каузи, а най-важната от тях е каузата за развитието на младите хора - образование, предприемачество, много са инициативите, които той създаде, които работят и днес и са важни за града ни, важни са и за цялата страна.

Животът и делото на Дими Паница са представени и в изложба в Ларгото.