От днес всички автомобили трябва да се движат с подходящи за зимата гуми, припомнят от "Пътна полиция". До края на месеца започват засилени проверки по пътищата за изправността на автомобилите и тяхната подготовка за студените месеци. Глоба от 50 лева застрашава шофьорите, чиито гуми не отговарят на условията.

Пешеходци, велосипеди, каруци, автомобили и автобуси - няма участник в движението, който не е обект на полицейската акция "Зима". От днес акцент в проверките са колите и тяхната подготовка за зимата.

инспектор Петър Соколов - "Пътна полиция": Гумите трябва да бъдат предназначени за движение при зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малък от 4 мм.

Ако гумите не са подходящи за движение при зимни условия, глобата е 50 лв.

Приключва първият етап от акция "Зима" за безопасността на велосипедисти

Приключва първият етап от акция "Зима" за безопасността на велосипедисти

Приключва първият етап от акция "Зима" на Пътна полиция. Тя е с акцент върху велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. Какви са изисква...

Пътна полиция ще следи не само за протекторите на гумите, но и за изправността на чистачките и светлините.

Полицейските проверки направиха сервизите за гуми най-търсените услуги през последните дни.

Максим Руспетлиев - собственик на сервиз за гуми: Българинът чака последния момент. Вчера и онзи ден опашки се редяха. И днес задължително - всички чакат последния момент.

Акция "Зима" се провежда в цялата страна и е денонощна. Тази година няма гратисен период за отстраняване на техническите неизправности по превозните средства, припомнят от полицията.