НОВИНИ

От днес започна продажбата на електронни винетки по бензиностанциите

От днес започна продажбата на електронни винетки по бензиностанциите и големите търговски обекти. От Пътната агенция заявиха, че до момента са монтирани 160 терминала за самотаксуване. Въпреки че системата влезе в сила от 1 януари, стартът й беше съпроводен с проблеми, свързани с купуването им в пощите, на граничните пунктове и по бензиностанциите. От АПИ съобщиха, че до седмица винетки ще могат да се получават в над 4500 точки в страната.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:37, 07.01.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Костас е един от първите шофьори, които използват поставения терминал за самообслужване на една една от столичните бензиностанции. Купуването на годишна винетка отнема няколко минути.

Костас: Всичко беше много лесно. Перфектно!

Денис: За повечето от възрастните хора е неудобно. Много хора нямат дебитни карти и не знаят как да работят с тях.

Други пък смятат да изчакат.

Давид: При положение, че системата дава грешки кой ще търсим после, за да ми оправи взетите пари и нерегистрираната винетка. Докато не се нормализира пътуваме гратис, както са разрешили. После ще видим.
РУСЕ

В Русе устройства за купуване на електронни винетки вече са монтирани в четири бензиностанции от големите вериги. Винетка може да се вземе по електронен път и от офиса на един от мобилните оператори. На контролно-пропускателния пункт Дунав мост и четирите устройства работят нормално.

Рая Пръхчева: Само веднъж съм купувала оттук, когато бяха на гише и ставаше малко по-бързичко. Но пък така могат повече хора да купуват наведнъж, което е добре, тъй като по празниците, особена Великденските идват много румънци.

БЛАГОЕВГРАД 

В Благоевград шофьорите могат да си купят винетки на гише, плащайки в брой в Областното пътно управление и в офисите на единия от мобилните оператори. Проверка на екипа ни установи, че тук в големите вериги бензиностанции и търговските вериги не се продават винетки.

От АПИ заявиха, че до момента са инсталирани 32 машини на 14 гранични пункта. 127 са терминалите в търговските обекти в цялата страна. Утре след 12 ч започва поетапна продажба в пощенските клонове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла взе жертва
Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла взе жертва
Настъпление на зимата от началото на годината
Настъпление на зимата от началото на годината