НОВИНИ

От ГЕРБ определиха президентското вето върху промените в ИК като политическо

Премиерът Бойко Борисов не пожела да коментира президентското вето, но каза, че когато вземаш страна на една партия непрекъснато срещу друга, се превръщаш в политически лидер. Той участва в първата среща между Европейския съюз и Арабска лига в Египет.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Ирина Цонева
16:11, 25.02.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател: Политически лидери не ги коментирам, така че нека всеки политически лидер си има партия, организация, аз не се бъркам в тяхната работа. Всеки може да коментира каквото има. Когато взимаш страна на една партия непрекъснато срещу друга, се превръщаш в политически лидер. Как по-ясно да ви го кажа?

От ГЕРБ най-вероятно ще отхвърлят ветото и ще променят закона след като той бъде обнародван. Причината - ветото е върху четири групи разпоредби, а ГЕРБ са готови да се съобразят само с връщането на сегашния праг за преференции. И още - според ГЕРБ президентът е бил заблуден, че в Кодекса има актове, които не могат да се обжалват.

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Безспорно това вето е политическо, в него под формата на юридически аргументи всъщност се възпроизвеждат неправилни интерпретации. Това не е първият случай, в който колеги юристи, приемам, че не заблуждават себе си, но искат да заблудят останалите си колеги и публиката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България има най-лоша инфраструктура, Румъния най-добрата за Мондиал 2030
България има най-лоша инфраструктура, Румъния най-добрата за Мондиал 2030
Световното в Банско в цифри
Световното в Банско в цифри